Mădălin Giurcău, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), a petrecut, sâmbătă, la un chef ținut în plină pandemie. El s-a aflat în compania mai multor oameni de afaceri din județele Gorj și Olt, iar evenimentul a fost găzduit de o pensiune din comuna Runcu (Gorj).

Cheful a fost prilejuit de ziua de naștere a unui om de afaceri din Craiova, condamnat în mai multe dosare, pentru evaziune fiscală, spălare de bani, fals și uz de fals, conform jurnaliștilor de la gorjonline.ro.

Totul s-a petrecut la pensiunea din Runcu, deși în această perioadă există restricții impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Mădălin Giucău a venit împreună cu soția sa, care administrează o fabrică de pâine din Târgu Jiu, conform sursei citate.

A executat trei ani din pedeapsă

Sărbătoritul, omul de afaceri din Dolj, este principalul furnizor de făină al mai multor brutării. A fost condamnat pentru mai multe fapte penale de natură economică, printre care se numără spălarea de bani, evaziunea fiscală, dar și pentru înșelăciune, participație improprie la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, înșelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, dare de mită, cesionare fictivă a părţilor sociale ale societăţii, în scopul sustragerii de la urmărirea penală și arestat în mai multe rânduri. Afaceristul a stat trei ani după gratii.

Caz complicat cu dare și luare de mită

Într-unul dintre dosare a fost acuzat de înșelăciune cu file cec fără acoperire, infracțiune ce este pedepsită cu închisoarea între 10 și 20 de ani. Prejudiciul a fost de 5,7 miliarde de lei vechi, iar afaceristul a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare. Apoi, doi avocați și doi judecători doljeni au fost arestați sub acuzația de trafic de influență, complicitate la dare de mită, respectiv luare de mită.

Și asta după ce apărătorii inculpaților au intervenit pe lângă magistrați pentru a aplica pedepse mai blânde clienților lor și le-au oferit 45.000 de euro.

Poliţiştii au aplicat amenzi, în urma petrecerii, potrivit unui comunicat remis, luni dimineaţa, de IPJ Gorlj.

„La data de 25 octombrie a.c., polițiști în cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu s-au sesizat despre faptul că în urmă cu o zi, la o pensiune de pe raza comunei Runcu, a avut loc un eveniment privat, la care au participat aproximativ 18 persoane. Urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea a 9 persoane care au fost sancționate conform Legii 55 / 2020 cu sancțiuni în valoare totală de 22.500 lei, iar față de organizator s-a luat măsura sancționării contravenționale cu suma de 5.000 lei, conform aceleiași legi. Se continuă verificările în vederea identificării tuturor participanților și luării măsurilor legale față de aceștia”, se arată în comunciat citat.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.