România este în criză de lideri politici. Mai gravă decât criza de politicieni credibili este criza de idei economice. Este opinia consultantului politic, Miron Mitrea, care, în cadrul emisiunii Culisele Puterii, a explicat în amănunt de ce proiectul de buget al Guvernului Cîțu este „orice altceva, nu mai direcție economică, nu”.

 Nu există proiecte de dezvoltare, nu exista priorități și alocările „de 15 ani nu se mai fac pe proiecte”. Miron Mitrea a explicat pentru Realitatea Plus că, pe termen mediu și lung, PNL va scădea în ceea ce privește susținerea publică pentru că va fi asociat cu guvernarea și cu primul ministru, Florin Cîțu, evaluat drept un politician popular de doar 2% din populația cu drept de vot în ultimul sondaj Insomar.

Cercetarea sociologică, efectuată în perioada 08 – 11 februarie, plasează PNL pe prima poziție, dar umăr la umăr cu PSD, la aproape 30%, ceea ce i se datorează președintelui formațiunii, Ludovic Orban. Dar analistul politic  apreciază că cele mai mari șanse de afirmare le are Marcel Ciolacu, „un politician care sta de la 20 de ani lângă marii maeștrii ai politicii de stânga”, dar și George Simion, președintele AUR, plasat pe locul 3 de sondajul de opinie Insomar.

În schimb, Miron Mitrea a atenționat că scandalul iscat în jurul Dianei Șoșoacă, arată că AUR este depășit de succesul public și lovit deja de lupta internă pentru putere, așa cum s-a întâmplat în 2012 cu PPDD-ul lui Dan Diaconescu.

Cea mai dificilă situație o are însă Ludovic Orban. „Rămâne de văzut dacă va reuși să se desprindă de o guvernare care nu merge grozav. A pierdut, pentru ca a vrut la Guvern. Acum, toate măsurile nepopulare le anunță președintele PNL de la Parlament. Nu e treaba lui Ludovic, e treaba Guvernului. Nu-l înțeleg! „, a fost comentariul consultantului politic pentru Realitatea Plus.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.