Acţiune extrem de dificilă a salvamontiştilor din Sinaia care au cautat un bărbat rătăcit pe Platoul Bucegi. Este vorba despre un cabanier care s-a rătăcit încercând să ajungă acasă cu snowmobilul.

Pe munte este viscol puternic, vântul suflă cu peste 130 km/h şi transportă zăpada, vizibilitatea este zero, iar temperatura negativă este amplificată de vânt.

Pentru această acţiune au fost mobilizate utilajele de batut zapada (ratrack) din dotarea Domeniului Schiabil Sinaia. Se cunoaşte ultima locaţie GPS a persoane rătăcite, dar se înaintează foarte greu.

Persoana nu a fost gasită în locul dat de locatia GPS, acesta deplasându-se. S-au format 3 echipe de cautare care se îndreaptă către locaţiile care corespund descrierilor din ultimul apel și anume staniile Nucet, Blana si Vanturis. Din fericire, acesta a fost găsit pe firul Văii Soarelui către Vanturis. Este vorba de un om al muntelui care se deplasa cu snowmobilul către casă. Acțiunea de salvare a durat trei ore, până la momentul găsiri  persoanei rătăcite. Bărbatul este evaluat medical, urmând a se decide dacă va fi transportat la spital.

 

Sursa: Realitatea de Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.