Gândul zilei

„Trezirea ta dimineața este cea mai bună parte, pentru că atunci Dumnezeu îți spune: „Ridică-te!”. Suntem născuți pentru a fi fericiți, NU PENTRU A FI PERFECȚI! Zilele bune îți dau FERICIRE! Zilele rele îți dau PUTERE! Încercările sunt omenești! Căderile te ajută să speri! Numai Dumnezeu te poate ajuta când toți au plecat. Har și binecuvântare!”-Pr.Ioan Bârgăoanu

Știai că?

Stiharul reprezintă un veșmânt liturgic în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, purtat de către preoți pentru slujba Sfântului Botez și de către clerici mai ales în timpul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii. Acest veșmânt poate avea mai multe culori cum ar fi roșu, albastru sau alb, cel mai adesea.

Pilda zilei

 Un colț de rai

Un fermier, obosit de rutina zilnică și de munca grea la câmp, a decis să-și vândă ferma. Nevoit să scrie afișul pentru vânzare, a decis să ceară ajutorul vecinului său care avea daruri poetice înnăscute. Romanticul vecin a fost de acord cu plăcere și i-a scris un afiș  pe care scria: „Vând o bucățică de rai, împodobită cu flori frumoase și copaci verzi, cu un râu cu o apă atât de pură și de o culoare cristalină așa cum nu ați mai văzut niciodată…”                Astfel, poetul a fost nevoit să lipsească o vreme, dar la întoarcere s-a hotărât să meargă să-și cunoască noul vecin. Surpriza lui a fost imensă când l-a văzut pe același fermier ocupat cu muncile sale agricole. Poetul a întrebat apoi: „Prietene, nu ți-ai părăsit ferma?” Fermierul a răspuns, zâmbind: „Nu, dragul meu vecin, după ce am citit afișul pe care l-ai scris, mi-am dat seama că dețin cea mai frumoasă bucată de pământ și că nu voi găsi alta mai bună.”…..Nu aștepta ca un poet să vină și să-ți facă un afiș care să-ți spună cât de minunată este viața ta, casa ta, familia ta și tot ce ai…. Întotdeauna mulțumește-i lui Dumnezeu pentru sănătatea pe care o ai, pentru viața pe care o trăiești, pentru încăpățânarea cu care te lupți pentru a merge mai departe… Domnul să binecuvânteze această bucățică de rai care este VIAȚA ta.

Citește continuarea pe realitateaspirituala.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.