Gândul zilei

„Fii cu toată lumea în pace! Ura aduce ceartă, iar dragostea acoperă toate cusururile. În credinţa ortodoxă nu există noroc sau talisman, ci purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Orice lucru să-l începi cu binecuvântarea lui Dumnezeu şi să-l termini mulțumind Lui!” – Sfântul Ignatie Briancianinov

Știai că?

Moaştele sau sfintele moaşte adică trupurile sau rămăşiţele trupeşti ale sfinţilor, despre care Biserica ne învaţă că ele conţin aceleaşi daruri dumnezeieşti şi puteri supranaturale care au însufleţit pe sfinţi cât au fost în viaţă, puteri care se păstrează şi după moarte în trupurile lor neputrezite. Creştinii cinstesc sfintele moaşte ca şi pe sfinţi. De asemenea cinstesc relicvele (rămăşiţele sfinte) adică lucrurile, obiectele provenite de la sfinţi şi care le-au aparţinut, au rămas de la ei şi ne amintesc de ei. 

Pilda zilei

Dragostea tatălui pentru copil

– „Nu înţeleg cum S-a jertfit Mântuitorul pentru noi”, zicea într-o zi un om către altul. Celălalt, fiind mai zidit în învăţătura Domnului, i-a povestit aşa:
– „Într-o ţară depărtată, în vremea unei revoluţii, un tânăr a fost condamnat la moarte. Tatăl său ca să-l scape, s-a furişat în temniţă şi dându-se drept fiul său, de vreme ce avea întocmai acelaşi nume cu el, l-a eliberat pe fiu şi a doua zi a mers el la moarte. Atâta dragoste a avut tatăl pentru fiul său, încât, ca să-l scape cu viaţă, a primit el moartea în locul fiului. Asemenea este şi cu jertfa Mântuitorului nostru. Ca să ne dea viaţă bună şi curată, S-a jertfit El pentru noi, cu atâta condiţie: să-i urmăm învăţătura…”
Omul cel slab în credinţă a înţeles, şi de atunci s-a întemeiat şi el mai cu putere în învăţătura Mântuitorului nostru.

Sursa: Realitatea Spirituala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.